2010. december 28., kedd

Illuziók ...

1. Egy Mester volt eljövendő a Földre, aki Indiana szent földjén született, és a titokzatos dombok között nevelkedett, Fort Wayne-től keletre.

2. A Mester az indianai iskolákban tanulgatta, amit világunkról tudni kell, aztán később, ahogy cseperedett, megismerkedett választott foglalkozása, az autószerelés mesterségével.

3. Ám a Mester tanult már más országokról, más iskolákban is, korábban élt más életei során. Emlékezett is mindenre, és az emlékek bölccsé és erőssé tették, amit mások is megláttak benne, és eljöttek hozzá, hogy tanácsot kérjenek tőle.

4. A Mester hitt abban, hogy hatalmában áll segíteni magán és az egész emberiségen, és mert hitt benne, így is volt, ezért aztán mások is felismerték a hatalmát, és felkeresték, orvosolná gondjaikat, és sok betegségükből gyógyítaná ki őket.

5. A Mester hitt abban, hogy jó az, ha minden ember Isten fiának tekinti magát, és mert hitt benne, úgy is volt, és a műhelyekbe meg a garázsokba, amelyekben dolgozott, rengetegen eljöttek, zsúfolásig megteltek olyan emberekkel, akik mind a Mester tanítását akarták hallani, és arra vágytak, hogy megérintse őket, és künn az utcán is tolongott a tömeg, abban a reményben, hogy ha a Mester elmegy közöttük, és az árnyéka egy pillanatra végiglebben rajtuk, ettől majd megváltozik az életük.

6. És történt, hogy a sok-sok ember miatt a művezetők és a műhelyek tulajdonosai sorra felszólították a Mestert, tenné le a szerszámot és menne az útjára, mivel a körülötte tolongóktól sem ő, sem a többi szerelő nem tud dolgozni a javításra váró automobilokon.

7. Így történt, hogy a Mester kiment a városokból, vidékre, az emberek pedig, akik utána mentek, Messiásnak kezdték szólítani és csodatévőként emlegetni; és mert hittek abban, amit mondtak, úgy is volt.

8. Ha a Mester beszélt hozzájuk és közben kitört a zivatar, egyetlen csepp eső sem hullott az őt hallgatók fejére; aki a legtávolabb volt tőle, az is oly tisztán hallotta minden szavát, akár az elülső sorokban állók, hiába dörgött és villámlott. És a Mester mindig példabeszédekben szólt az emberekhez.

9. És így beszélt hozzájuk: - Mindannyiunknak hatalmunkban áll választani egészség és betegség, gazdagság és szegénység, szabadság és szolgaság között. A miénk a döntés, nem pedig bárki másé.

10. Megszólalt erre egy molnárlegény, és azt mondta: - Te könnyen beszélsz, Mester, mert terád gondot viselnek, nem úgy, mint ránk, és neked nem kell a mindennapi betevődért gürcölnöd, mint nékünk. Ebben a mi világunkban az embernek keményen meg kell dolgoznia a megélhetéséért.

11- A Mester felelt neki, mondván: - Volt egyszer, hogy egy kristálytiszta vizű, hatalmas folyó fenekén különös lények éltek.

12- A folyó csendesen hömpölygött. Mindannyiuk - fiatalok és öregek, gazdagok és szegények, jók és gonoszak - fölött, a víz folyt, ahogyan folynia kellett, a víz csupán kristálytiszta önmagát ismerte.

13. A lények mindegyike görcsösen kapaszkodott a folyómeder mélyén heverő ágakba meg kövekbe, mert életük volt a kapaszkodás, az, hogy ellenálljanak a sodró áramlásnak, ezt tanulták születésük pillanatától.

14. Végül azonban az egyik lény így szólt: „Elegem van már ebből a kapaszkodásból. Bár a saját szememmel nem tudok meggyőződni róla, de bízom benne, hogy a folyó tudja, hová folyik. hagyom hát, hadd sodorjon magával az áramlás, és vigyen, ahová akar, Ha továbbra is itt kapaszkodom, belehalok az unalomba."

15. A többi lény kinevette, és azt mondták: „Te bolond! Engedd csak el magad, és az áramlás, amelyet oly nagyra tartasz, majd jól megforgat, odavág és úgy szétmorzsol a köveken, hogy abba hamarabb belehalsz, mint az unalomba!"

16. De a lény nem hallgatott rájuk, hanem elszántan elengedte, amibe addig kapaszkodott, mire valóban rögtön forogni, bukdácsolni kezdett, és az áramlás a kövekhez vagdalta.

17. Ám a lény ennek ellenére sem kapaszkodott meg újra, az áramlás így egy idő múlva felemelte a folyómeder fenekéről, és többé már nem ütődött, zúzódott.

18. Azok a lények pedig, akik a folyó alján éltek tovább, és nem ismerték a sodródót, így kiáltottak fel: „Lássatok csodát! Ugyanolyan lény, mint mi vagyunk, de ő repül! Íme a Messiás, aki eljött, hogy mindnyájunkat megváltson!"

19. És a sodród. így szólott: „Dehogy vagyok én Messiás, vagy akkor ti is azok vagytok. A folyónak telik kedve benne, hogy felemeljen bennünket, hogy szabaddá tegyen, ha van merszünk hozzá, hogy elengedjük, amibe kapaszkodtunk. Valódi tennivalónk az utazás, a nagy kaland.,,

20. De ők csak egyre azt kiáltozták: „Megváltó", és továbbra is görcsösen kapaszkodtak a kövekbe, és a következő pillanatban a sodródó eltűnt a szemük elől, ők pedig ott maradtak, és legendákat találtak ki maguknak holmi Megváltóról.

21. És történt, hogy amikor látta, a tömeg napról napra erősebben szorongatja, egyre közelebb nyomulnak hozzá, és látta, hogy mind vadabbul akarják kényszeríteni, hogy szünet nélkül gyógyítsa és csodákkal halmozza cl álcet, hogy ő tanuljon helyettük, és az ő életüket élje, azon a napon a Mester egymaga felment egy elhagyatott dombtetőre, és ott imádkozni kezdett.

22. És azt mondotta az a szívében: Örökkévaló Tündöklő Lét, ha Te is úgy akarod, múljék el tőlem ez a pohár, engedd, hogy feladjam ezt a lehetetlen vállalkozást. Egyetlen egy lélek helyett sem élhetem az ő életét, mégis tízezrek követelnék ezt tőlem. Nagyon sajnálom, hogy hagytam, hogy mindez megtörténjék. Ha Te is úgy akarod, engedd, hogy visszatérjek a gépeimhez meg a szerszámaimhoz, és ugyanúgy élhessek, mint a többi ember.

23. És akkor ott a dombtetőn egy hang szólott hozzá, sem nem férfié, sem nem asszonyé, sem hangos nem volt, sem halk, egy végtelenül szeretetteljes hang. És a hang azt mondotta neki: ,,Ne az én akaratom, hanem a tiéd teljesüljön, mert ami a te akaratod, számodra az az én akaratom is. járd hát utadat, akár a többi ember, és légy boldog a Földön."

24. Ezeket. hallván a Mestert öröm fogta el; és köszönetet rebegett, és miközben lejött a dombtetőről, egy kis munkadalocskát dúdolgatott. És amikor körülfogta a siránkozó tömeg, és könyörögni kezdtek, hogy gyógyítson, és tanuljon helyettük, és napi huszonnégy órán át hallgassa panaszaikat, és csodákkal szórakoztassa őket, rámosolygott a sokaságra, és kedvesen azt mondta nekik: - Abbahagytam.

25. A sokaság meglepetésében egy pillanatra megnémult,

26. És ő így szólt hozzájuk: - Ha egy ember azt mondja Istennek, hogy mindeneknél nagyobb vágya a szenvedő világon segíteni, bármekkora árat kell is ezért fizetnie, és Isten válaszol neki, és megmondja, mit kell tennie, vajon úgy kell¬e cselekednie az embernek, ahogyan Istentől hallotta?

27. - Természetesen, Mester - kiáltotta a tömeg - örömmel kell elszenvednie akár a pokol kínjait is, ha egyszer Isten így kívánta!

28. - Mit sem számít, mekkorák a kínok, vagy hogy mekkora a feladat, amelyet kapott?

29. - Ha Isten kívánja így, tisztelet annak, akit felakasztanak, dicsőség, akit keresztre feszítenek és megégetnek - felelték.

30. - És mit tennétek akkor - kérdezte a Mester a sokaságtól -, ha isten maga közvetlenül hozzátok szólna, és azt mondaná: - MEGPARANCSOLOM, HOGY LÉGY BOLDOG, AMÍG CSAK ÉLSZ E VILÁGON! Akkor mit tennétek?

31- És a sokaság hallgatott, néma csönd borult a dombvidékre, a völgyekre, amelyeket a tömeg ellepett.

32. És a csöndben felhangzott a Mester szava: - Boldogságunk útján találhatunk rá a tanulnivalóra, amelynek kedvéért ezt a tétidőt választottuk. Ezt tanultam én a mai napon, és úgy döntöttem, hogy elhagylak benneteket, járja ki-ki a maga útját, úgy, ahogyan az neki tetszik.

33. És a Mester elindult a maga útján, áthaladt a tömegen, és otthagyta őket, és visszatért az emberek és a gépek hétköznapi világába.

 
Szeretettel
Angyal

2010. december 26., vasárnap

Építők és Ültetők ...

A Hagyomány egyik anonim szovege szerint az embernek két féle attitüdje lehet az életben; az Építés vagy az Ültetés. Az építők munkája évekig is eltarthat, de egy napon véget ér. Akkor megállnak és az általuk emelt falak szabják meg a határaikat. Az élet elveszíti értelmét, amint véget ér az építés.
Ezzel szemben vannak az ültetők. Ők folyton küzdenek a viharokkal, az évszakokkal, és csak ritkán pihennek. Az épülettel ellentétben a kert fejlődése soha nem ér véget. És miközben állandó figyelmet követel a kertésztől, azt is lehetővé teszi, hogy az élet egy nagy kaland legyen a számára.
A kertészek fölismerik egymást - mert tudják, hogy minden egyes növény fejlődésében  benne van az egész Föld fejlődése...

Te melyik vagy?


Szeretettel
PC

2010. december 23., csütörtök

Karácsony ...

Csillagfényes álmaid váljanak valóra,
legyen ünnep lelkednek minden nap és óra.
Kerülje a bánat örökre el házad,
érjen annyi boldogság, mit ember csak kívánhat!


Ha olykor mégis gyötör az élet,
azért most örülj a jónak, a szépnek.
S szívedben csendüljön mind az ének,
hogy vannak, akik szeretnek téged!


Boldog karácsonyi ünnepeket!

Szeretlek
Angyal

2010. december 13., hétfő

Ha sírsz ...

Ha sírnod kell, tedd úgy, mint ahogy a gyermek teszi. Valamikor te is az voltál, és léted első leckéi közt ott volt a sírás is, mert a sírás szere is az élet része.
Soha ne feledd szabad vagy, és nincsen abban semmi szégyellnivaló, ha kimutatod azt, amit érzel. Sikolts, zokogj oly hangosan, ahogy érzed. Hisz a gyermek is így sír, ismeri a leggyorsabb módszerét, miképpen szabadulhat meg attól, ami a szívét nyomja.
Megfigyelted - e már, azt, ahogy egy gyermek véget vet a sírásnak?
Azért apadnak el hirtelen a könnyei, mert valami megzavarja pergésüket. Ami új kalandra csábítja.
Ezért szakad meg azonnal a gyermekszemekből patakzó könnyek árja. Ez számodra is gyógyír lehet szíved fájdalmára, de csak akkor, ha úgy sírsz, mint a gyermek.

Szeretettel
Angyal

Az életöröm napja :)

A mai nap remek alkalom arra, hogy valami szokatlant tegyünk. Például táncra, perdülhetünk az utcán munkába menet. Egy ismeretlen szemébe merülve egyetlen pillantás elteltével szerelmet vallhatunk neki. Olyan tanáccsal szolgálhatunk a főnökünknek, ami nevetségesnek hathat, olyan ötlettel amilyet eleddig még nem adtunk.
A Fény Harcosai megengedhetik, és meg is engedik maguknak az ilyen napokat. Ma sírhatunk olyan ősrégi igazságtalanságok miatt, amik a szívünket nyomják. Felhívhatunk valakit, akinek megesküdtünk többé nem beszélünk vele,(ám akitől szeretnénk, ha üzenetet hagyna a rögzítőnkön.)
Legyen a mai nap más, mint a többi, töltsük meg ennek a napnak a krónikáját különleges történésekkel. Ma minden botlásra engedélyt és bocsánatot kapunk. Hisz ez a nap az életöröm napja ...

Szeretettel
Angyal

Őrangyalunk szava...

A nyíltságot rendszerint egyfajta gyanakvással fogadjuk. Ám tegyük szívünkre a kezünket, életünkben melyik kihagyott helyzet volt a több az, amelyik azért maradt el, mert féltünk a nyíltságtól, vagy az, amiben nem mertük vállalni a kockázatot?
Egy ugyanilyen kihagyott ám észrevétlen ziccer az idegenekkel való nem szóba elegyedés is, hisz az ember nem bizalmas csak úgy másokkal, olyanokkal, akiket nem ismer. Nem szokás ügyes-bajos dolgainkat vadidegenekkel megosztani még a legfelszínesebb módon sem. És úgy véljük, így van rendjén, ha ezt tesszük.
Végül arra jutunk, hogy bajainkra nincs orvosság, az Élet nem segít. Távolságtartásunk biztosítja fontosságunk, és magabiztosságunk illúzióját. A valóságban azonban ezzel csak őrangyalunk megnyílvánulását, megjelenését akadályozzuk meg mások szaván keresztül.

Szeretettel
Angyal

Alku a sorssal ...

Az ókori Rómában létezett egy látnoktársulás, Szibillákként ismeretesek, akik kilenc könyvben megírták a római birodalom jövendőjét. A jóslatokat elvitték Tiberius császárhoz:
- Mennyit fizessek a könyvekért? - firtatta Róma ura
- Száz arany aureust – Felelték a Szibillák.
Tiberius haragra gerjedt és elzavarta őket. A javasok három könyvet elégettek, majd visszatértek a hadvezérhez.
- Az ár változatlan - mondták a császárnak.
Tiberius felkacagott és tiltakozni kezdett: miért is fizessen hat könyvért annyit, amennyibe a teljes kilenc kerül. A Szibillák távoztak, három kötet ismét a lángok martaléka lett, és a maradékkal visszamentek a császárhoz.
- Az ár maradt - közölték. Tiberiuson úrrá lett a kíváncsiság, és úgy döntött fizet. Ám nem volt mit tegyen, be kellett érnie a birodalomról szóló töredék jóslatokkal.
Erre mondja a mester:
„Az élet egyik fontos tanítása ne alkudozzunk a sorssal, amikor kedvező alkalmat kínál nekünk.”

Szeretettel
Angyal

2010. december 10., péntek

Befelé fordulás ...

A befelé fordulás egyáltalán nem fordulás. Amikor befelé mész, akkor nem mész sehová. A befelé fordulás mindössze annyit jelent, hogy eddig folyton a vágyaidat kergetted, üldözted és hajszoltad, és a végén mindig csalódnod kellett. Mert minden vágy szenvedést von maga után, mert a vágyak sosem hoznak beteljesülést. Soha nem érsz el sehová, a kielégülés lehetetlen. Amint megérted, hogy a vágyak kergetése sehová nem vezet, egyszer csak megállsz. Nem erőfeszítés következtében állsz le... mert ha szándékosan fékezed le magad, akkor ismét elkezdtél rohanni, csak most egy másfajta módon - még mindig vágyakozol; lehet, hogy most a vágynélküliségre vágysz, de ez is vágy.

Ha erőfeszítéseket teszel, hogy befelé fordulj, akkor azzal pont kifelé fordulsz. Minden erőfeszítés csak kifelé sodorhat téged.

Minden utazás kifelé irányul - nincs befelé vezető út. Hogy tudnál befelé utazni? Hisz már most is ott vagy: amint elmozdulsz onnan, kifelé mozdulsz. Mikor megállsz, az utazásnak vége; amikor elmédet már nem ködösítik el a vágyak, akkor bent vagy. Ezt értjük befelé fordulás alatt. De ez nem befelé fordulás - egyszerűen csak nem mész többé kifelé.

Szeretettel
Angyal

2010. december 6., hétfő

Isten útjai kifűrkészhetetlenek ...

- Menjünk a hegyekbe ahol az Isten lakik - kérte egy lovag a barátját. - hogy bebizonyítsam az Úr minden tudása abban áll, hogy rábírjon azokra a dolgokra, amiket elvár tőlünk, ám folyamatosan csak növeli a terhünket, ahelyett, hogy csökkentené.
- Rendben én azért megyek, mert hiszek az Ő kegyelmében, és az út ennek lesz a példája. - felelte a másik.
Éjjel meg is érkeztek a hegycsúcsára…
Kisvártatva egy hang szólt hozzájuk a sötétben:
- Rakjátok meg a lovaitokat azokkal a kövekkel, amit a földön találtok.
- Látod?!- csattant fel az első lovag .- Egy ilyen fáradságos út után még azt várná el,hogy egy még súlyosabb terhet cipeljünk. Hát én nem engedelmeskedem!
Társa tette, amit a hang parancsolt.
Pitymallatkor a hegy lábához ért a jámbor lovag, és a felszentülő nap első sugarai rátűztek a magával vitt kövekre, ekkor látta: hogy mindegyik színtiszta gyémánt.

A mester mondja: Isten útjai kifürkészhetetlenek; ám mindig a javunkat szolgálják.

Szeretettel
Angyal

Egy gondolat érted ...

... Tudom, milyen kérdések bujkálnak benned. Ha egyedül vagy, hogyan találj társat? S ha társad elviselhetetlen, hogyan lépj ki a kapcsolatból? Kiléphetsz-e egyáltalán ? Jogod van-e? Meddig tart a hűség, és hol kezdődik az árulás? Meddig adhatom föl magam egy kapcsolatban? S ha föladtam, hogyan szerezhetem vissza magamat? „Véres " kérdés, látod, hogy félünk szeretni, s félünk nem szeretni is. Félünk odaadni magunkat, és képtelenek vagyunk befogadni másokat. S a többiek is így vannak: féltik magukat. S ami ebből következik, hogy ritkák manapság a találkozások, s még ritkábbak a valódi összetartozások. Mit tegyünk? Nem tudom. Hallom a kérdéseidet, föl is villant bennem néhány gondolat. De korai még beszélnem róluk. Nem érett meg bennem a válasz. Ha van egyáltalán ... Várjunk ...

Szeretettel
Angyal

Összetartozás ...

Igen!... Az én szívem miattad is ver! És miattad írom, amit most leírok, s te miattam olvasod. Ez akkor is így van, ha ez a könyv örökké az íróasztalomfiókjában marad, vagy egy palackba zárom, s beledobom a tengerbe - mert a szándék, amivel írom, a találkozás szándéka. Ez a szándék működik benned is. Az már nem rajtunk múlik, hogy a kezedbe kerülnek-e ezek a sorok, vagy sem. És ha a kezedbe kerülnek, rádöbbensz-e, az „együtt"- élményre, vagy sem. Ez már a te magánszíveden múlik. Minden találkozás csak kísérlet a szeretetre.

Mert még egy hóembert is - amit reggel összegyúrnak, s estére elolvad - azért építenek a gyerekek, hogy lássák a többiek. Nincsen olyan tettünk, mely ne a kapcsolatról szólna. Ezért van az, hogy emberek a siralomházban is írnak, az őrültek házában is festenek, és kivégzés előtt is verset költenek - tetszetős rímekbe szedik a halálukat.

Nemcsak magunknak halunk meg, másoknak is.
Szeretettel
Angyal

Bernadetté története ... és "Az"

"Kézen fogott, és öt percig se kellett gyalogolnunk, hogy elhagyjuk Saint-Savint. Az országúton elhaladtunk egy oszlop mellett. Különös kereszt állt a tetején: Jézus Krisztus helyett Szűz Mária képe volt rajta. Eszembe jutottak a szavai, és ámulatba ejtett az egybeesés.
Most már semmit nem láttunk a sötétben és a ködben. Megpróbáltam elképzelni magam a vízben, az anyaméhben - ahol nincs sem idő, sem gondolat. Kezdtem sejteni, mi a szavainak az értelme. És ez az értelem borzalmasnak tűnt. Eszembe jutott az a nő az előadáson. Eszembe jutott a lány, aki elvitt arra a térre. Ő is azt mondta, hogy a víz az Istennő szimbóluma.
- Húsz kilométerre innen van egy barlang -mondta.
- 1858. február 11-én egy kislány két másik gyerekkel tűzifát gyűjtött arrafelé. Nagyon törékeny kislány volt, asztmás és nagyon szegény: valósággal nyomorgott. Azon a téli napon nem mert átkelni egy kis patakon: átázhat a ruhája, megbetegedhet, és a szüleinek szükségük van arra a kis pénzre, amit pásztorként keresnek.
Ekkor megjelent előtte egy fehér ruhás nőalak, két arányló rózsával a lábán. Úgy bánt a lánnyal, mint egy hercegnővel, és arra kérte, hogy jöjjön vissza oda néhányszor, azt is megmondta, hányszor. Azután eltűnt. A másik két gyerek látta, miként esett transzba a társuk, és nyomban el is híresztelték mindenkinek.
Ettől kezdve hosszú kálvárián kellett keresztülmennie a kislánynak. Elfogták, és azt követelték tőle, hogy tagadjon le mindent. Pénzt akartak neki adni, hogy különleges kívánságokat közvetítsen a jelenés felé. Az első napokban a családját is zaklatták az utcán. Azt mondogatták, hogy a kislány csak azért csinálja mindezt, hogy fölhívja magára a figyelmet.

A kislánynak, akit Bernadette-nek hívtak, fogalma sem volt arról, hogy mit látott. A fehér ruhás nőt csak úgy emlegette: "Az". Kétségbeesett szülei a falu plébánosához fordultak segítségért. A pap azt tanácsolta, hogy a legközelebbi alkalommal kérdezze meg a nő nevét. Bernadetté követte a pap tanácsát, de a jelenés válasz helyett csak mosolygott. "Az" ösz-szesen tizennyolcszor jelent meg neki, és legtöbbször nem szólt egy szót sem. Egy alkalommal arra kérte a lányt, hogy csókolja meg a földet. Anélkül hogy értette volna, Bernadetté megtette, amit "Az" parancsolt. Máskor arra kérte, hogy ásson egy gödröt a barlang talajába. Bernadetté engedelmeskedett, és a gödör alján sáros vizet pillantott meg - ugyanis disznót neveltek arrafelé.
- Igyál ebből a vízből - mondta a nő.
A víz olyan mocskos volt, hogy Bernadetté háromszor is kiöntötte a tenyeréből, mielőtt a szájához emelte volna. De bárhogy undorodott is, végül engedelmeskedett.
És akkor a gödörből forrás fakadt. Arra járt egy vak ember, aki néhány csepp vizet locsolt az arcába - és visszanyerte a látását. Egy nő, akinek haldoklott az újszülött fia, végső elkeseredésében belemártotta a fiúcska testét a forrásba - pedig aznap a fagypont alatt volt a hőmérséklet. S a kisfiú meggyógyult. Lassan híre ment az esetnek, és ezrek zarándokoltak a barlanghoz. A kislány továbbra is faggatta a nőt, hogy árulja el a nevét, de az csak mosolygott.
Mígnem egy napon "Az" Bernadette-re nézett, és azt mondta:
- Én vagyok a Szeplőtelen Fogantatás.
A kislány boldogan szaladt a plébánoshoz, hogy elújságolja neki.
- Az nem lehet - mondta a plébános. - Senki nem lehet egyszerre a fa és a gyümölcs, gyermekem. Menj, és hints rá szentelt vizet.
A pap úgy képzelte, hogy egyedül Isten létezhet a kezdetektől fogva - s az Isten, minden jel szerint, férfi. Itt hosszú szünetet tartott. Majd folytatta.
- Bernadetté meghintette szentelt vízzel. A jelenés gyöngéden mosolygott, de más nem történt. Július 16-án jelent meg neki utoljára a nő. Nem sokkal ezután Bernadetté belépett egy kolostorba, anélkül hogy tudta volna, hogy gyökeresen megváltoztatta a kis falu életét a barlang mellett. A forrás tovább csörgedezett, s a csodák egymást követték.

A történet először Franciaországban terjedt el, azután bejárta az egész világot. A faluból azóta város lett, és teljesen átalakult. Kereskedők árasztották el, szállodák nyíltak benne. Bernadetté úgy halt meg, hogy minderről fogalma sem volt. Szülőfalujától távol temették el. Amióta a Vatikán elismeri a jelenéseket, rengeteg ember próbálja félrevezetni az Egyházat.
Mindenféle csodákat találnak ki, amelyeket később lelepleznek. Az Egyház éppen ezért meglehetős szigorral fogadja az ilyen eseteket: csak az olyan jelenségeket fogadja el csodának, amelyek komoly orvosi és tudományos vizsgálatokon mentek keresztül, és igaznak bizonyultak. De az a forrás ma is megvan, és az emberek ma is meggyógyulnak tőle."

Szeretettel
PC

A király és a Remete...

Korának leghatalmasabb királya udvarába hívatott egy idős remetét.
- Irigykedem egy ilyen szentre, aki oly kevéssel beéri - mondta a király.
- Én pedig téged irigyellek felséges királyom, hisz te még nálamnál is kevesebbel megelégszel. - mondta a remete.
- Mit gondolsz te? Ez az egész ország az enyém - csattant fel sértıdötten a király.
- Pontosan - mondta a vén bölcs. Ám az enyém a mindenség muzsikája, ahogy e kerek világ minden folyója, és hegye. Bennem világít a nap és a hold is, mert lelkemben ragyog a Teremtő. Neked pedig felséges uram csak ez a birodalmad.

Szeretettel
Angyal

Szív...

Annyit azért elmondok, hogy amikor „szívről" beszélek, nem véletlenül keverem össze a jelképes ,Élet Szívét" a testünkben dobogó hús-szívvel, mert amikor ez a hús-szívünk bajba kerül, amikor görcsöt kap és megáll, végzetét gyakran éppen ez az ellentmondás idézi elő: nem tudunk adni vagy kapni szeretetet, s ezért a szívünk magánygőrcsöt kap. Ahogy a tüdőnk levegőt lélegzik ki és be, a szívünk szeretetet, és ha figyeled működését, azt tapasztalod, hogy nemcsak önmagunkért, másokért is hevesen dobog. És ha ez az én-te viszony bajba jut, és a szeretet áramköre zárlatos lesz, a szívünk megszakadhat.

Alig van ember, aki ne érezte volna, amikor gyermeke vagy kedvese bajba került, a szívébe valami tényleg belenyilallt. Lehet, hogy az a nyíllal átszúrt piros szív, amit gyermekkorunkban a falra mázoltunk, ezt az élményt ábrázolta. Ez a jaj!", ez a mellkasunk mögötti szúrás jelzi a szívek titkos összekötöttségét. Ilyenkor döbbenünk rá, hogy a szívünk nemcsak nekünk ver. Az „Ámor nyila " butácska szimbóluma ezt jelenti: „ Juj, eltaláltál, de ez jó, látod, vérzik is, és fáj. "A szerelem néha valóban halálra sebez. Mert meg akarja szüntetni „magánszívünket ".

Szeretettel
Angyal

Adventi Angyalok ...



Angyalok nélkül elképzelhetetlen az ünnepi készülődés és a karácsony. Angyalok ülnek a karácsonyi asztal körül, és a fenyőfát is díszithetik apró angyalok.

A latin eredetű szó (adventus) megérkezést jelent. A jézus születésére való várakozás, a felkészülés, a reménykedés időszaka. András napjához legközelebb eső vasárnap és december 25-e közötti négy hetes ˝szent idő˝ a karácsonyra való lelki felkészülés ideje. Advent első vasárnapja legkorábban november 27-én, legkésőbb december 3-án lehet.

A régi időkben éjfélkor harangszó hirdette advent, valamint az egyházi év kezdetét. Eredete az 5-6. századra nyúlik vissza, ebben az időben az emberek szigorú böjtöt tartottak. Napfelkelte előtt hajnali miséket tartottak, amelyeket ˝angyali misének˝, ˝aranyos misének˝ is neveztek. 1611-ben a nagyszombati zsinat advent első vasárnapjától vízkeresztig megtiltotta az esküvőket, zajos mulatságokat. Egyes elméletek szerint Advent négy hete a Krisztus eljövetele elötti négyezer éves sötétséget szimbolizálja. Ennek az elméletnek nincs igazolása a liturgiában.
Az adventi koszorú hagyományának első nyomait a néprajzkutatók északon, a Keleti-tenger partvidékén és szigetvilágában találták meg. Fűzfavesszőből koszorút fontak és örökzöldet csavartak köré. Ez a szokás később Európa más vidékein is meghonosodott.
A valódi adventi koszorú készitése a 19. században jött divatba. Egy hamburgi lelkész otthonába egy hatalmas fenyőkoszorút erősített a mennyezetre, melyen 24 gyertya volt, minden adventi napra egy-egy. Később az egyszerűség kedvéért csak négy gyertyát helyeztek el a koszorún. Minden adventi vasárnapon eggyel több gyertyát gyújtottak meg. A gyertyákat vörös és aranyszalagokkal díszitették, az élet és fény jelképével.

Az advent az ünnepekre való ráhangolódás, a készülődés ideje.


Advent angyalai
Az első vasárnap angyala
Négy héttel karácsony előtt valami nagyon fontos dolog történik: egy angyal kék köpenybe öltözve leszáll az égből, hogy közelebb húzódjon az emberekhez. A legtöbb ember ezt észre sem veszi, mert túlságosan el van foglalva mással. De azok, akik jól figyelnek, meghallják a hangját. Ma van az első napja, hogy az angyal alőször szól, s keresni kezdik azokat, akik meg tudják és meg akarják hallgatni őt.

A második vasárnap angyala
A második adventi vasárnapon piros palástba öltözött angyal száll le a mennyekből, kezében egy nagy serleget hoz. Az angyal szeretné megtölteni az aranyserlegét, hogy tele vigye vissza a mennybe. De mit tegyen a serlegbe? Játékot? Ajándékot? Törékeny, finom szövésű ez a serleg, a Nap sugaraiból készült. Nem tehet bele kemény, nehéz dolgokat. Az angyal észrevétlen végigmegy a világ összes házán és lakásán, mert valamit keres. Tiszta szeretetet minden ember szívében. Ezt a szeretetet teszi a serlegébe, s viszi majd vissza a mennybe. Mindazok, akik a mennyben élnek, fogják ezt a szeretetet, s fényt készitenek belőle a csillagoknak. Ezért olyan jó felnézni a hunyorgó, ragyogó csillagokra.

A harmadik vasárnap angyala
Advent harmadik vasárnapján egy fehér ragyogó angyal jön le a földre. Jobb kezében egy fénysugarat tart, amelynek csodálatos ereje van. Odamegy mindenkihez, akinek tiszta szeretet lakik a szívében, s megérinti fénysugarával. Azután a fény ragyogni kezd az emberek szemében, s elér a kezükhöz, lábukhoz és egész testükhöz. Így még az, aki a legszegényebb, legszerencsétlenebb az emberek között, az is átalakul, s megszállja a béke, a tiszta szeretet és a boldogság érzése.

A negyedik vasárnap angyala
A karácsony előtti utolsó vasárnap egy nagy, lila lepelbe öltözött angyal jelenik meg a mennybolton, és járja be az egész Földet. Kezében lantot tart, és azt pengeti. Közben szépen énekel hozzá. Ahozz, hogy meghallhassuk, jól kell figyelnünk, s szívünknek tisztának kell lennie. A béke dalát énekli. Sok kis angyal kíséri, s együtt énekelnek. Daluktól valamennyi mag, amely a földben szunnyad, felébred, így lesz majd új élet tavasszal a Földön.


˝Karácsonykor az
angyalok a földre szállnak,
térjenek be hozzád
és maradjanak nálad!"


Szeretettel a készülődéshez
Angyal

2010. november 29., hétfő

Része vagy a TERVnek...

http://www.youtube.com/watch?v=aOyAIQaF1ao&NR=1

Szeretettel
Angyal

Szállj...

Te nem vagy börtönben, nem vagy kalitkában. Kitárhatod a szárnyaid, és tiéd az egész égbolt. A Hold, a Nap, az összes csillag mind-mind hozzád tartozik. Beleveszhetsz a végtelen kékségbe... Csak hagyd ott végre azt a kalitkát, lépj ki belőle, és tiéd az egész égbolt. Tárd ki szárnyaid, és repülj a nap felé, mint egy sas madár. A belső égbolton, a belső világban a szabadság a legnagyobb érték - minden más, még a boldogság és az eksztázis is csak másodlagos mellette. Ezerféle virág van, szinte megszámlálhatatlan, de mind csak a szabadság légkörében életképes...

Szeretettel
Angyal

Bízz ...

Ne vesztegesd az életed olyan dolgokra, amiket nem tarthatsz meg. Bízz az Életben. Csak akkor leszel képes elhagyni a "tudást", csak akkor tudod félretenni az elmédet, ha bízol. A bizalommal pedig valami óriási dolog tárul fel előtted. Akkor az életed többé nem közönséges élet: isten teljesen feltölt és eláraszt. Amikor a szív ártatlan, a falak pedig eltűntek, összekapcsolódsz a végtelenséggel. Nem érzed magad becsapottnak; nincs semmi, amit el lehetne tőled venni. Amit el lehet tőled venni, az meg sem érdemli, hogy megtartsd. Amit pedig nem lehet tőled elvenni, azért miért aggódnál? - azt senki nem veheti el tőled, az lehetetlen. A valódi kincset nem veszítheted el...

Noénak örök szeretettel...

Angyal

Várakozás ...

Mi elfelejtettük, hogyan kell várakozni; és ez szinte tragédia. Az egyik legértékesebb kincsünk a várakozás képessége; kivárni a megfelelő pillanatot. Az egész természet mindig a megfelelő pillanatra vár. Még a fák is: tudják, mikor van itt a virágzás ideje, és tudják, mikor kell elbúcsúzni a levelektől és csupaszon állni az ég alatt. Ők csupaszságukban is gyönyörűek... amint mély bizalommal várják az új levelek növekedését, az újraszülető lombkoronájukat. Mi azonban elfelejtettük, hogyan kell várni - mi mindent azonnal akarunk. Ez óriási veszteség az emberiség számára...

Ha csendben várakozol, észre fogod venni, hogy valami mélyen legbelül ott növekszik benned - a te valódi lényed. Egy nap akkorára nő majd, hogy lángra lobban, és akkor az egész személyiséged elhamvad: új ember lesz belőled. És csak ez az új ember tudja, hogy mi az az ünneplés, csak ez az új ember ismeri az élet örök nektárját...

Szeretettel
Angyal

LIN...

19. Lin 
KÖZELEDÉS
(Képjel: Egy vezető irányítja a sokaságot. Támogatja, naggyá teszi az alatta lévőket.)

Jó idők közelednek.
A felemelkedés, a beteljesedés ideje közeledik.
Valami jelentős érlelődik - valami új.
Látod, hogy a jósjelben a Jang erők emelkednek fölfelé - és csökken a sötét Jin ereje. A „közeledés” itt alulról fölfelé és fölülről lefelé történik: valaki lentről fölemelkedik, egyre világosabbá válik, több erőhöz, képességhez, hatalomhoz, lehetőséghez jut - s ugyanakkor, aki magasan áll, együtt érzőn leereszkedik, mint a jó vezető, aki szereti, neveli, fölemeli az alatta állókat; mint az angyalok és mesterek, akik fáradhatatlanul segítenek; mint a jó tanítók, akik naggyá teszik tanítványaikat.
„A Közeledésnek magasztos sikere van. Előmozdító az állhatatosság. A nyolcadik hónapban jöhet a baj.” A „nyolcadik hónap” itt a tavasz utáni őszt jelenti. A virágzás utáni hervadást. Az emelkedés utáni hanyatlást.
A Bölcs a következőket tanácsolja: érik a beteljesedés, de ne siettesd! Ne akarj türelmetlenül, túl korán följutni a csúcsra. S főleg ne engedd, hogy a kezdeti sikerek a fejedbe szálljanak. Amit kapsz: tekintsd ajándéknak. Akkor jársz helyes úton - középen -, ha jó és rossz fölött állsz. Se szerencse, se balszerencse ne szédítsen meg. A sikert az ember alázatos, szorgalmas, odaadó munkával éri el. De amikor eléri, minderről könnyen elfeledkezik. Gőgös lesz, beképzelt, mohó, elégedetlen. Az ego még többet akar, összes zsebét teli akarja tömni, mint aki csak egyszer szüretelhet. Retteg, hogy mindez nem lesz az övé, és ettől a félelemtől el is veszít mindent.
Ne ess ebbe a hibába! Isten ad - és elvesz.
Most valószínűleg kapni fogsz, de ha beletapadsz az ajándékba, elveszíted azt, amiért kaptad: elveszíted a szabadságodat, benső békédet. Ne válj külvilág-függővé. A siker bent van!

Gondolatok
A bölcs azt mondja:
„Az Igaz Ember gondolkodni tanít, kimeríthetetlenül. Az Igaz Ember mindenkit védelmez s elfogad.”
Így kell másokhoz közeledni. Jó és rossz jön-megy az életben; most jön a jó, s aztán jöhet a rosszabb periódus, de ami változatlan és örök, hogy az Igaz Ember mindenből tanul, s szüntelenül tanít - még a halála pillanatában is. Toleranciája nem ismer határokat: nagy az Isten állatkertje, benne minden lény más, de szeretetre méltó s az ő védelme alatt áll!
Ezt a mondást gyakran hordozzák tárcájukban azok a vezetők, akik virágzóvá tették vállalkuzásaikat. A beteljesülés akadálya a tudatlanság s az összeférhetetlenség. A kettő összefügg. Aki megérti a másságot: bölcs. Az Igaz Ember jele benned, hogy tudni akarsz, s tudóvá teszed környezetedet - s kivétel nélkül mindenki, bárki és bármilyen, védőszárnyaid alá kerül. Először megszereted - s utána tanítod őket! (Óvakodj a szeretet nélküli tanítástól! Az csak agitáció - ami pedig ártalmas!) Amikor az emberek érzik, hogy megérted, szereted s óvod őket (sokszor a saját hülyeségüktől!), akkor szívesen tanulnak majd tőled, és jó érzéseik tudássá nemesednek.
Nagy eredményekhez nemcsak „pozitív” érzés, de tudás is kell. Nemcsak érezni, tudni is kell, mit, miért! (Néha, amikor elfogadtam másokat olyanoknak, amilyenek: kivirágzott körülöttem az élet! Itt nem „toleranciáról” volt szó! Nem arról, hogy csupán eltűrtem, hanem megértettem őket! Óriási különbség valakit elviselni vagy mélyen megérteni, s másságát megszeretni!
Harcművészek ebben a jósjelben a győzelem lehetőségét pillantják meg. Ezért fokozottan vigyáznak az időszerűségre! A közelgő diadaltól nem kapnak vérszemet. Hagyják beérni, hideg fejjel. A növekvő jó lehetőségbe nem szédülnek bele, kivárják a legjobb lehetőséget!
S utána nem vesznek bele a győztesek mámorába!
(Sokszor rontottam el ígéretes helyzetet a túl korai lelkesedésemmel!)
A vonások közül az alsó három arról szól, hogyan segítsd az eredmény kibontakozását -a felső három pedig arról, hogyan válj a beérő helyzet urává.

Vonások
1. Találkozás közeledik. Üdvös kitartani.
Ami összevaló, egymásra lel. (Ez a „Hszien”, a 31. jósjel: „összehangolódás”.) Ami érik, annak sok síkja van: együttműködés, társulás; önmagammal, a szellemvilággal való jó kapcsolat. Érleld és érlelődj, kitartóan.

2. Találkozás közeledik. Üdv. Minden előnyös.
Inspiráló hatás, kapcsolat, lehetőség érik. Élj vele bátran. Még nem látod át, hogy jövőd fájának milyen ágai-bogai lesznek, de a helyzet biztató. Ha valaki a Sorsát éli, nem kérdés, mi a „kedvező” vagy a „kedvezőtlen” - mert sorsunk megcsinálásánál nincs üdvösebb.

3. Édes közeledik. Semmilyen irány nem előnyös.
Ha bánatos vagy emiatt: nem hiba! Kívül édes - belül keserű. Ne ragadj bele a közeledő helyzetbe, bármilyen jónak, előnyösnek, „édesnek” látszik is. Még ha fájdalmas is, leplezd le a kísértést, s menj tovább! Messzebb van az igazi cél!

4. Kiteljesedés közeledik. Nincs hiba.
Figyelj: csúcspont közeledik. Tudod, mit kell tenned, s tedd is meg. Nem magadért teszed. Légy nyitott önmagad s mások felé!

5. Bölcs közeledés. A Nagy Vezetőhöz illő. Üdv.
Bölcs az, akit nem érzelmei, nem csupán értelmi „információi”, hanem lényének tisztánlátó Közepe vezeti. Tudja, kiben bízik: s arra rábízza a közös ügyek intézését. A „jó vezetőt” munkatársairól, beosztottjairól lehet megismerni. A sors ura csak az lehet, aki tudja, mi a sorsa. Most juthatsz el oda, hogy tudod, mit lépj, mert látod, mi a helyes s a helytelen - látod a következményt. És hogy felelsz azokért, akiket az élet „alád” rendelt.

6. Nagylelkű közeledés. Siker. Hibátlan.
Végre megérted az embereket. Nemcsak egójukat, de lényük isteni szívét és sorsukat is látod. Ilyenkor bármit teszünk: igazságos. Tudod, mit tégy, s ezt már nem csak magadért teszed! Beteljesülés. Oszd meg másokkal, amit kapsz, legyen az szellemi, lelki vagy anyagi érték. A varázsló varázshatalma másokért van. Ezért sohasem veszti el. Ezt ne feledd!


Szeretettel Angyalnak
MP

2010. november 25., csütörtök

A lélek útja...

Hogy mikor milyennek látjuk a Világot, sokszor külső körülményeink határozzák meg, s pont ebben a mágikus pillanatban veszítjük el a befelé figyelés erejét.
Hallgatod a híreket, olvasod az újságokat, követed a közösségi portálok üzenő falát, s közben észre sem veszed, nem a saját utadat járod.
Amikor az álmaidat keresed, a szívedre hallgatsz, amikor megfelelni akarsz, akkor az eszedre, de belső békét, önmagad szeretetét, soha nem fogod a külvilágtól megkapni.

S, hogy miért nem?
Mert nem egyedi és megismételhetetlen vagy, hanem csak valami másolata. Követed a tanítókat, beilleszted életedbe a tanaikat és elégedetten hátradőlsz, pedig a hangok még nem élnek benned, és nem szólal meg a zene rajtad keresztül.

Személyes történeted vár rád, soha senki nem élheti, érezheti és keresheti meg rajtad kívül, mert ez csak a tiéd. Akárhány milliárd ember is él a Földön, nincs kettő egyforma, és ha tömeget követed, hol marad a lelked hangja? Minden bátorságodra, kitartásodra és életed folyamán összeszedett önbizalmadra szükséged lesz, ha az útra lépsz ahol még senki sem járt. Amikor pedig megteszed az első lépést a legfontosabb segítőd és vezetőd, saját belső hangod lesz.
Ki kell zárnod a külvilágot, mert ha csak az elágazásoknál is, de megint kívülről, várod a megerősítést, azzal újabb esélyt adsz annak, hogy eltévedj.
Ha képes vagy megélni, hogy eddigi életed, minden tulajdonságod, tetted, a környezetedtől kaptad, és ezt a megfelelő helyen kezeled, akkor esélyt kapsz, hogy felépíts valami újat, ami igazán te vagy.
A változás olyan szembetűnő lesz, hogy az emberek elkezdenek figyelni, és természetesen, mivel ők is a külvilágból élnek elkezdenek tiltakozni, némelyek tagadni. Árral szemben úszni soha nem könnyű, de ne feledd célja volt születésednek.

Amikor befelé figyelsz olyan tudáshoz férsz hozzá, melyhez képest 6 év az egyetem falai között merő időpocsékolás, kivéve, ha pontosan azon a pályán vagy a diplomáddal, ahol lenned kell, a saját utadon, a változás és a fejlődés útján. Ha őszintén szétnézel az ismerőseid közt, akik diplomával rendelkeznek, akkor nézd meg hányan boldogok közülük. Hiteltelenné válsz, bármit csinálsz is az életedben, ha közben nem vagy boldog.

Rendkívüli jelzőtáblák a betegségek.
Ha nem érted meg, hogy az orvostudomány, csak okozatokat képes gyógyítani, de képtelen okokat megszüntetni, menthetetlenül elvesztél. Nem ismered fel a lelked vészjelzését, az üzenetet, hogy letértél az útról. Nem a feladatodon dolgozol, és miközben gyógyszereket kapkodsz, egyre mélyebbre nyomod a kiváltó okokat. Ez pedig képes elvezetni a teljes összeomlásig és némely esetekben a halálhoz is.
Új házat építeni, a régi helyére, csak akkor tudsz, ha a régit eltakarítod, és az alapokat is biztonságosan kiásod. Hiába is akarsz csak tetőt cserélni, amikor testi tüneteid világosan mutatják, hogy az alapban bizony repedések vannak és az egész inogni is fog addig, amíg nem nézel szembe a múltaddal.

Soha ne nyugodj bele a fél magyarázatokba, mert ezekkel csak odázod a saját egészséged visszaszerzését. Ez ugyan csak egy jelzőtábla az úton, de ne feledd, itt minden rólad szól.

Figyelj, ÉREZZ és ne állj meg!
A csoda TE VAGY ...

ÖRÖK Szeretettel

Angyal

2010. november 24., szerda

Te erős leszel a végén?

http://www.youtube.com/watch?v=Q4f_UNMNONA

Nem adhatod fel SOHA ...

Szeretettel
Angyal

Kapcsolódás...

Először meditálj, légy boldog, és akkor elönt a szeretet. Akkor csodálatos lesz másokkal lenni, és csodálatos lesz egyedül lenni is... Minden egyszerűvé válik. Nem függsz másoktól, és te sem teszel másokat függővé magadtól. Akkor az igazi barátság lesz. Sosem lesz belőle kapcsolat, mindig csak egy kapcsolódás lesz. Kapcsolódsz, de nem csinálsz belőle házasságot. A házasság félelemből születik, a kapcsolat szerelemből. A kapcsolódás addig tart, amíg a dolgok csodálatosak, és van mit megosztanod a másikkal. De amint úgy látod, hogy eljött az elválás pillanata, mert útjaitok ennél a kereszteződésnél ketté válnak, mondj búcsút, és légy nagyon hálás mindazért, amit a másik jelentett neked; mindazért az örömért, boldogságért és csodálatos pillanatért, amit megoszthattál vele. Gyötrődés és fájdalom nélkül - egyszerűen különváltok.

Szeretettel
Angyal

Úton ...

"A Zen azt mondja, hogy az igazság nem alapulhat autoritáson, nem alapulhat a hagyományokon, a múlton. Az igazság egy radikális, személyes felismerés. Neked magadnak kell megtalálnod.
Az ismeretek gyűjtése veszélytelen dolog. Az egyéni tudás utáni kutatás azonban rendkívül kockázatos. Senki nem garantálhatja az eredményt. Ha azt kérdezed tőlem, hogy garantálok-e neked bármit is, akkor csak azt mondhatom: nem tehetem. Én csak a veszélyt garantálhatom - mindössze ennyi bizonyos. Én csupán egy olyan hosszú kalandot garantálhatok neked, ahol minden esélyed meglesz arra, hogy eltévedj, és soha ne érj célba.
De egyvalami biztos: maga a kutatás segíteni fog a fejlődésben. Én csupán a fejlődésedet garantálhatom. Veszélyes lesz; áldozatokat kell majd hoznod, minden nap ismeretlen, felderítetlen vizeken kell evezned, és nem lesz térképed, ami segítene, nem lesz kísérőd, aki vezetne. Igen, milliónyi veszély leselkedik rád; sokszor letérsz majd az útról, és el is tévedsz - de ez az egyetlen módja annak, hogy fejlődj.

A bizonytalanság az egyetlen mód a fejlődésre - az, ha szembenézel a veszéllyel, ha elfogadod az ismeretlen kihívását."

Szeretettel
Angyal

2010. november 23., kedd

Elragadtatás...

Elérkezik a péntek, az ember hazatér, és maga elé veszi a héten el nem olvasott újságokat. Bekapcsolja a tévét, leveszi a hangot. Feltesz valami zenét. A távirányítóval ide-oda váltogatja a csatornákat, eközben megkísérel belemélyedni a lapokba és a zenébe.
Az újságok nem bírnak új tartalommal, a tv adások folyamatosan ismétlődnek, és a kazetta is unásig ismert. A felesége neveli a gyerekeket, feláldozván fiatal éveit, anélkül, hogy valójában értené az asszony miért is, teszi. Illetve egy magyarázat mégis csak bevillan minderre: ” Hát ez az élet... ”

Nem, az élet nem ez. Az élet elragadtatás. Próbáld meg felidézni, hová zártad el ezt a lelkesedést. Aztán foglald bele asszonyodat, és gyermekeidet is, és így folytasd a keresést, mielőtt túl késő. A szeretet nem zárja el senki elől azt a lehetőséget, hogy kövesse álmait...
 
Szeretettel
Angyal

Osztozás ...

„Gyakran könnyebb szeretni, mint szeretve lenni...
Nehéz másoktól elfogadni a segítséget, gondoskodást. Azok a kísérletek, hogy függetlennek látsszunk, meghiúsítják hogy mások kinyílváníthassák szeretetüket. Sok szülő, mikor időssé válik, esélyt sem ad arra, mintegy elorozza azt a lehetőséget, hogy gyermekeik kimutathassák, viszonozhassák ugyanazt a szeretetet, és gondoskodást, amit egykor tőlük megkaptak. Sok férj, (és feleség) amikor csapás éri, szégyell függeni másoktól. Ez azt eredményezi, hogy a szeretet vizének éltető cseppjei senki szomját nem fogják oltani. Fogadd hát el mások szeretetét.
Engedd, meg hogy segíthessenek, erőt adhassanak neked, hogy tovább léphess. Ha a segítő szeretetet tisztán és alázattal fogadod, akkor megérted majd, hogy a Szerelmetesség se nem adás vagy elfogadás - hanem osztozás..."

Szeretettel
Angyal

Lucifer igaz története ...

Egyszer, nagyon-nagyon régen, amikor a Föld éppen csak elkészült, és úgy ragyogott, mint egy újszülött csillag, az Úr végigsétált zöld dombjain és völgyein, és szeretettel nézett teremtményeire.

Elnézte az állatokat és a madarakat, a fákat és a virágokat, a tengereket és a hegyeket, aztán elnézte az embereket...

És szerette mindegyiküket, és azok is szerették őt.

De egy rövid idő után elszomorodott az Úr, és az angyalok, akik körülötte voltak, aggodalmasan kérdezték, miért könnyezik.

Ő pedig mondá:

"Elnéztem az embert, és láttam az irántam való szeretetét, de ez a szeretet csak azért van, mert én vagyok az egyedüli, akiről tudomása van. Azért szeret, mert nincsen más, akit szerethessen. Szabad akaratot szándékozom adni neki, hogy szerethessen, amikor akarja, és így tudjam, hogy ha egy ember azt mondja:

"Szeretem az Urat" ez azért van, mert úgy döntött, engem szeret.

Ahhoz pedig, hogy ez így legyen, kell lennie valakinek, aki ellenkezni fog Velem, és arra kísérti az embert, hogy megtagadjon Engem azért, hogy mindenki a saját szabad akaratából dönthesse el,

egyedül hozzám fordul-e. Szóljatok ti, angyalok, melyikőtök tenné meg ezt az irántam való szeretetből, ki hagyná el színemet az idők végezetéig?

Ki tagadna meg engem és kísérelné meg az embert velem szembefordítani azért, hogy az a saját szívében dönthesse el, kit akar szolgálni?"

Akkor az angyalok mind elfordították orcáikat és könnyeztek, az Úr pedig közéjük lépett, és mindegyiküket megkérdezte:

"Megtennéd ezt Értem? Ki szállna szembe velem a kedvemért és űzetne ki a mennyek országából? Ki?"

De azok csak könnyeztek és mondták:

"Én nem, óh Uram, én nem. Ne kérd ezt tőlem!" - és elfordultak. Az Úr pedig leült a legmagasabb hegy csúcsára, és bánat töltötte el a szívét. És akkor odament Hozzá a fény urainak legragyogóbbja, szívének legszeretettebbje, Lucifer, az arkangyal, akinek neve: "Aki a fényt hozza"

A hatalmas arkangyal letérdelt az Úr elé, kezét az ő kezébe téve könnyezett, és könnyein át felajánlotta az Úrnak önnön kiűzetését a mennyek országából, és az ember megkísértését az idők végezetéig, hogy az megismerhesse a szabad akaratot.

"Hát nincs senki más, aki megtenné ezt Értem?" - kérdezte az Úr.

"Csak te volnál az, szerettem? El kell, hogy veszítselek örök időkre?"

És az angyalok egyike sem válaszolt.

Akkor felállt az Úr, és kihirdette ítéletét, hogy Lucifer űzessék ki a mennyek országából, és legyen száműzve örök időkre azért, hogy elcsábítsa az embert Istentől, és így az megismerhesse a szabad akaratot.

Aztán így szólt Luciferhez:

"És az ember becsméreljen téged, és vessen árnyat a te ragyogásodra, és ne ismerje fel annak valódiságát. És neked meg kell kísértened minden férfit és nőt, bizony mondom, még azt az Egyet is, akit a nevemben küldök közéjük. Meg kell kísértened, és senki, csak a bölcsek legbölcsebbje tudjon erről az áldozatról!

De hogy megkönnyítsem szenvedésedet, teljesítem egy kívánságodat."

"Mi legyen az?"

Akkor Lucifer, a hajnali csillag még egyszer utoljára felnézett az Úr megismerhetetlen arcára, és azt kérte, hogy valahányszor egy ember elfordul tőle, és Istenhez fordul, engedtessék meg neki, hogy egy óra hosszára ott állhasson a mennyek kapuja előtt, és hallgathassa, hogyan énekelnek testvérei az Úr trónja előtt.

És megkapta az engedélyt.

Akkor Lucifer búcsút vett testvéreitől.

A sötét szemű Uriel, az ezüstszárnyú Gábriel és a gyöngéd Raffael könnyezték és átölelték őt. Azután Michael, a harcos angyal feladata feletti kétségbeesésében hangosan felkiáltva megragadta Lucifert, és messzire elhajította őt az Úr színe elől. És a Föld akkor legmagasabb hegyéről egy álló nap és egy éjjel zuhant ő, útjában fényesen ragyogva, mint egy hullócsillag.

És azon ősi nap óta állja az Úrnak adott szavát, és kísérti az embert az Úr ellenében.

De valahányszor azok megtagadják őt, egy kurta órára ott ül, mint egy fekete szikla a mennyek kapuja előtt, és testvérei odagyűlnek a kapuhoz és énekelnek neki...



Gyökössy Endre

2010. november 18., csütörtök

A BÁL ...

Csend volt. A csarnokban mindenki lélegzetvisszafojtva várta az utolsó táncot. Azt a táncot, mely egyszerre volt lezárása a gondtalan diákéveknek, s mely egyben nyitánya lett egy új korszaknak.

Felcsendültek a jól ismert dallamok és a hetvenkét pár egyszerre mozdult, hogy a hosszú hónapok gyakorlásaként bemutassák a tanultakat. Önmagában persze ez elég száraz leírása lenne annak, melynek tegnap este a részese lehettem, hiszen sorsok, utak találkoztak és járták egyetlen lélegzetben azt a pillanatot, amit csodának hívnak.
A szeretet szárnyán repültek és a mosolyokban ott volt az összefogás és az egység, amely ebben a korszakban összeköti a fiatalokat. Oly sokszor vádolják őket közönnyel, érzéketlenséggel, csak azért mert már nem a 100 éves norma szerint élik az életüket, de ha igazán veszed a fáradságot és bemész, közéjük érzed a szeretetet, a bizalmat, a figyelmet és a segíteni akarást, amellyel képesek eggyé válni.

Minden lány, mint meséből előlibbenő hercegkisasszony fogta partnere kezét és forgott elragadtatott tekintetek százai előtt. Valóra vált egy álom ... nem volt múlt és jövő, csak a most létezett. Az a pillanat, amiben feloldódva olyan boldogságot érzel, hogy megsemmisülve állsz és élvezed, csak vagy.

Aztán egy újabb tánc, és már édesapád karjaiban táncolsz. Az ő karjában, aki annyira szeret és büszke rád. Aki még emlékszik az első bizonytalan lépéseidre, az első szavaidra. Aki mindvégig ott állt a háttérben és sokszor dobogó szívvel várta, hogyan fogsz dönteni. Leugrasz a szakadék széléről és repülsz, vagy még félsz és bizonytalan vagy? Azt hihetnéd, nem figyelt, pedig én tudom, ő ott volt akkor is amikor nem láttad, és küldetését pontosan azzal teljesítette, hogy hagyott dönteni, egyedül megbirkózni az életeddel.

A szeretet oly sokszor álruhában járja táncát, mi pedig elfordítjuk a tekintetünket és duzzogunk, hogy nem mutatja meg magát abban a formában, ahogyan képzeljük. Persze sok-sok évvel később ott a bizonyosság, hogy valami történt, de a pillanatot már elszalasztottuk.

Büszke vagyok rád, rátok, kik oly őszintén vagytok képesek élni az életet, kik még hisztek az álmaitokban és szerettek őszintén elvárások nélkül.
Azt kívánom, hogy táncoljátok át az életet, pontosan, úgy ahogyan tegnap tettétek. Hallgassatok a szívetekre, mert az mindig tudja a helyes irányt...


Örök szeretettel Pnak és Anak

Angyal

http://www.youtube.com/watch?v=2GFgwJiWaJE



2010. november 17., szerda

A harmadik ...

Valamit kérnek tőled.
Megtenni nem kötelesség.
Mást mond a jog,
mást súg az ész.
Valami mégis azt kívánja: Nézd,
tedd meg, ha teheted!
Mindig arra a harmadikra hallgass,
mert az a szeretet.


Messzire mentél.
Fáradt vagy. Léptél százat.
Valakiért mégegyet kellene.
De tested, véred lázad.
Majd máskor! – nyugtat meg az ész.
És a jog józanságra int.
De egy szelíd hang azt súgja megint:
Tedd meg, ha teheted!
Mindig arra a harmadikra hallgass,
mert az a szeretet.


Valakin segíthetnél.
Joga nincs hozzá. Nem érdemli meg.
Tán összetörte a szíved.
Az ész is azt súgja: Minek?
De Krisztus nyomorog benne.
És a szelíd hang halkan újra kérlel:
Tedd meg, ha teheted!
Mindig arra a harmadikra hallgass,
mert az a szeretet!


Ó, ha a harmadik
egyszer első lehetne,
és diktálhatna, vonhatna, vihetne!
Lehet, elégnél hamar.
Valóban esztelenség volna.
De a szíved békességről dalolna,
s míg elveszítenéd,
bizony megtalálnád az életet!
Bízd rá magad arra a harmadikra!
Mert az a szeretet.


Szeretettel
Túrmezei Erzsébet