2010. március 8., hétfő

Nőnap

Szeretettel küldöm a mai bejegyzést, minden nőnek ezen a világon, aki pusztán létével segít, hogy több fény és szeretet jusson el hozzánk!

Miről is szóljon a mai gondolat?
Beszélhetnék a nők fontosságáról a világban, a matriarchális társadalom bukásáról és újbóli ébredéséről, de talán tegyük még kézzel foghatóbbá ezt a témát, csak pusztán azzal, hogy felidézzük az Édesanyánkat egy pillanatra.
Igen tudom, ez ma nőnap és nem anyák napja, de nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy egy kislány ici pici korától fogva az édesanyjában látja azt a nőt, akivé ő is válni szeretne.
Ekkor találkozik azokkal a szerepekkel, amiből meg tanulja mit jelent nőnek lenni. Sokszor a sémák és a példák a legjobb tanítók, amelyek egész egyszerűen kódokként rögződnek és egyszer csak életre kelnek.
Nem tudok elvonatkoztatni egészen attól, amikor egy lány először érzi magát igazi nőnek. Ez pedig minden kétséget kizáróan a férfiak érdeme :)
A szerelem, az őrületes szívdobogásával, a tér és az idő valami egészen új dimenzióban történő megélése elrepít a szeretet egy olyan magasságába, melyet azelőtt még soha nem érzett!
És ott, akkor történik valami, amely pillanattól kezdve, minden tett és szó előre rendezett és a szerep, amelyet a nőiesség által megél, nem lehet kislányos :)

Tisztelem és becsülöm a női nemet, mert céljaik és életfeladataik oly sokrétűvé tették őket, hogy sokszor, pont e szerepek miatt, elfelejtik a legfontosabbat, hogy ugyanúgy szeretetre vágyó lények, mint bármelyikünk.
Szeressétek őket, a gyengédségért, az odafigyelésért, a szeretetükért, a gondoskodásukért és legyetek hálásak, amiért veletek vannak!
Erősek ők, de soha ne feledjétek, szükségük van rátok, drága férfiak, hiszen ti teszitek őket minden pillanatban igazán nővé :)

Szeretettel
Angyal

2010. március 2., kedd

Nap ...

Istenem, ma végre újra szikrázóan süt. Minden kétséget kizáróan itt a tavasz. Heteken belül kirügyeznek a fák és virága borulnak a kertek. Az emberek mintha, egy picit jobb hangulatban lennének... talán ők is érzik, itt a megújulás!
Mindegyikük megismételhetetlen csoda. Értitek ti ezt ? Látom a msolyod, hogy nem így gondolod, de ez csak azért lehetséges, mert nem érzed igazán, hogy soha nem lehet megismételni azt aki vagy!

Adjam a kezedbe? Amikor a gyermeked mosolyog rád, amikor a barátaid felköszöntenek a születésnapodon, amikor kv-t főz neked a kollégád, amikor az eladónő kedves veled, a férjed forró gyertyafényes fürdővel vár otthon, és a feleséged a kedvencedet főzi vacsorára.

Sorolhatnánk vég nélkül, hisz a földi megtapasztalásoknak se szeri, se száma :)
Amit ma meg akarok mutatni neked, az a természet csodája.
Ha a természetben élsz és igazán látod, magadba szívod, akkor megpillanthatod benne önmagad!
Felkel a nap, s te merre jársz ? Esik az eső és cseppjei végigperegnek a faleveleken, de te nem látod, mert a szobábna ülsz. Ma viszont süt a nap, és szikrázóan végigcsilliog mindenen, ami ébred.

Menj ki a szabadba és szívd magadba ezt a csodát, töltődj fel, lélegezz!
Ha ezt megtetted, saját magadért, akkor nézd meg az ajándékomat :)


Szeretettel
Angyal