2010. november 17., szerda

Mélység ...

Thomas Edison laboratóriuma 1914 decemberében csaknem teljesen a lángok martalékává vált. Jóllehet a kár meghaladta a kétmillió dollárt, az épület csak 238000 dollárra volt biztosítva, mivel betonból készült, s így tűzállónak hitték. Edison életművének nagy része odaveszett azon a decemberi éjszakán. A tűzvész tetőpontján a feltaláló huszonnégy esztendős fia, Charles az aggodalomtól félőrülten rohangászott a füst és törmelék között, míg végre megtalálta az apját a tűz közelében, arcát vörösre festette a lángok visszfénye, ősz haja lobogott a szélben.

— A szívem sajgott érte — számol be az esetről Charles Edison. — Már nem volt fiatal, s most mindene elpusztult. Észrevett. „Hol van anyád?” kiabálta. Azt feleltem, nem tudom. „Eredj, keresd meg, hozd ide, soha az életben nem láthat még egyszer ehhez hasonlót.” Másnap reggel, reményeinek és álmainak üszkös romjai között kószálva, a hatvanhét esztendős Edison kijelentette: — A katasztrófa legnagyobb haszna, hogy minden tévedésünk elégett. Hála Istennek tiszta lappal indulhatunk újra.

Három héttel a tűz után sikerült megszerkesztenie az első fonográfiát.

SZ
A

4 megjegyzés:

  1. Kedves Angyal,
    Te melyik angyal vagy? Nagyon találó ez a történet, engedelmeddel én is idézem a blogomban :) További segítő, frappáns történések írását Neked!
    Emese
    emesekoller.wordpress.com

    VálaszTörlés
  2. Hálás Köszönet érte :)
    Áldás kísérje utadat!
    Szeretettel
    Angyal

    VálaszTörlés
  3. az angyal kirol szo van kozottetek jar. angyalainak nyelve a sziv, s a magyar. megfelelo nyelv ez angyalnak, s embernek. kifejezo, nemes, mersekletes, reszletes. osei e nyelvnek a fold minden tajarol reszesek, s a vilag nagy dolgai mogott, bizony magyar nev tundokol. szol e szozat annak, ki az elso szamitogepet megepite, ki a helikoptert, a tollat, a gyufat megalkotta es meg sok mast mit alapveto emberi evolucios lepeseit felfegyverezte ez eszkozokkel. a magyar nepet irtjak, s sarba tiporjak. szep lanyait idegen mereggel mergezik es idegenek nemieroszakoljak. kialt az orszag mondana az angyal, ki vezetne angyalait. de lassan mar nem szuletnek emmiatt es ezaltal ujj angyalok. ez mar nem az ember, hanem az angyal lucifer tragediaja. ki annyira szereti istent, s nemesitene teremtmenyeit. nostradamus is ir a nepirtasrol pannoniaban. s most ti ember fiai! jol figyeljetek, mert a barbarok kozottunk elnek. oltonyben, hol rongyokban jarnak. a baratok kozt, s joban rosszban ok a tevekepernyorol neznek le ratok, altatva magukat a nem letezo tehetsegukrol. s kik e szerepeket hitelesen eljatszhatnak, vagy bortonben, vagy egy pornofilm kockaiba vannak beterrorizalva. igy dontottek a fobarbarok, kik a parlamentet is felosztottak maguk kozott. egy igaz hu angyal szavai ezek fele es barataim. elvtarsaim, kollegaim, bajtarsaim es angyaltarsaim. istenem addj erot es osszefogast e hazaban. hogy a keves tulelo brillians aggyal megaldott tuleloi ennek a gyalazatos rendszervaltasnak hagy hadhassanak figyelmezteto, into jeleket, s uzeneteket az utokornak. de ne feledjetek.. isten, ahogy lucifer koztunk jar. ne feleddjetek kerem. ti rajtatok fugg kizaeolag, s munkaitok gyumolcsetol, hogy meddig is tarthat ez. az angyalok haldokolnak. az emberfia barbar genek altal felhiggitva kuldi pusztulas fele az emberfiat. ma meg cselekedhetunk.. : talan az utolso angyal anekdotaja ez. letezem. meg...

    VálaszTörlés
  4. sokfele angyal letezik: vannak akik az emberiseg egy egy alternativ jovojebol erkeznek hogy jelenunket evolucios jobbunkra fordithassanak, vannak akik a multban jottenk kozenk, s eltek velunk ugyanebbol a celbol, es vagyunk mi. azok akik a fold lanyaival alkottak meg eloszor szerelembol egy uj fajt. innen szarmazik es oroklodik genwtikailag a szerelem es a szeretet. ahogy azt a biblia is megirja nephilim idejen. en egy ilyen angyal vagyok. s nem vagyunk sajnos mar tul sokan...

    VálaszTörlés