2010. november 29., hétfő

LIN...

19. Lin 
KÖZELEDÉS
(Képjel: Egy vezető irányítja a sokaságot. Támogatja, naggyá teszi az alatta lévőket.)

Jó idők közelednek.
A felemelkedés, a beteljesedés ideje közeledik.
Valami jelentős érlelődik - valami új.
Látod, hogy a jósjelben a Jang erők emelkednek fölfelé - és csökken a sötét Jin ereje. A „közeledés” itt alulról fölfelé és fölülről lefelé történik: valaki lentről fölemelkedik, egyre világosabbá válik, több erőhöz, képességhez, hatalomhoz, lehetőséghez jut - s ugyanakkor, aki magasan áll, együtt érzőn leereszkedik, mint a jó vezető, aki szereti, neveli, fölemeli az alatta állókat; mint az angyalok és mesterek, akik fáradhatatlanul segítenek; mint a jó tanítók, akik naggyá teszik tanítványaikat.
„A Közeledésnek magasztos sikere van. Előmozdító az állhatatosság. A nyolcadik hónapban jöhet a baj.” A „nyolcadik hónap” itt a tavasz utáni őszt jelenti. A virágzás utáni hervadást. Az emelkedés utáni hanyatlást.
A Bölcs a következőket tanácsolja: érik a beteljesedés, de ne siettesd! Ne akarj türelmetlenül, túl korán följutni a csúcsra. S főleg ne engedd, hogy a kezdeti sikerek a fejedbe szálljanak. Amit kapsz: tekintsd ajándéknak. Akkor jársz helyes úton - középen -, ha jó és rossz fölött állsz. Se szerencse, se balszerencse ne szédítsen meg. A sikert az ember alázatos, szorgalmas, odaadó munkával éri el. De amikor eléri, minderről könnyen elfeledkezik. Gőgös lesz, beképzelt, mohó, elégedetlen. Az ego még többet akar, összes zsebét teli akarja tömni, mint aki csak egyszer szüretelhet. Retteg, hogy mindez nem lesz az övé, és ettől a félelemtől el is veszít mindent.
Ne ess ebbe a hibába! Isten ad - és elvesz.
Most valószínűleg kapni fogsz, de ha beletapadsz az ajándékba, elveszíted azt, amiért kaptad: elveszíted a szabadságodat, benső békédet. Ne válj külvilág-függővé. A siker bent van!

Gondolatok
A bölcs azt mondja:
„Az Igaz Ember gondolkodni tanít, kimeríthetetlenül. Az Igaz Ember mindenkit védelmez s elfogad.”
Így kell másokhoz közeledni. Jó és rossz jön-megy az életben; most jön a jó, s aztán jöhet a rosszabb periódus, de ami változatlan és örök, hogy az Igaz Ember mindenből tanul, s szüntelenül tanít - még a halála pillanatában is. Toleranciája nem ismer határokat: nagy az Isten állatkertje, benne minden lény más, de szeretetre méltó s az ő védelme alatt áll!
Ezt a mondást gyakran hordozzák tárcájukban azok a vezetők, akik virágzóvá tették vállalkuzásaikat. A beteljesülés akadálya a tudatlanság s az összeférhetetlenség. A kettő összefügg. Aki megérti a másságot: bölcs. Az Igaz Ember jele benned, hogy tudni akarsz, s tudóvá teszed környezetedet - s kivétel nélkül mindenki, bárki és bármilyen, védőszárnyaid alá kerül. Először megszereted - s utána tanítod őket! (Óvakodj a szeretet nélküli tanítástól! Az csak agitáció - ami pedig ártalmas!) Amikor az emberek érzik, hogy megérted, szereted s óvod őket (sokszor a saját hülyeségüktől!), akkor szívesen tanulnak majd tőled, és jó érzéseik tudássá nemesednek.
Nagy eredményekhez nemcsak „pozitív” érzés, de tudás is kell. Nemcsak érezni, tudni is kell, mit, miért! (Néha, amikor elfogadtam másokat olyanoknak, amilyenek: kivirágzott körülöttem az élet! Itt nem „toleranciáról” volt szó! Nem arról, hogy csupán eltűrtem, hanem megértettem őket! Óriási különbség valakit elviselni vagy mélyen megérteni, s másságát megszeretni!
Harcművészek ebben a jósjelben a győzelem lehetőségét pillantják meg. Ezért fokozottan vigyáznak az időszerűségre! A közelgő diadaltól nem kapnak vérszemet. Hagyják beérni, hideg fejjel. A növekvő jó lehetőségbe nem szédülnek bele, kivárják a legjobb lehetőséget!
S utána nem vesznek bele a győztesek mámorába!
(Sokszor rontottam el ígéretes helyzetet a túl korai lelkesedésemmel!)
A vonások közül az alsó három arról szól, hogyan segítsd az eredmény kibontakozását -a felső három pedig arról, hogyan válj a beérő helyzet urává.

Vonások
1. Találkozás közeledik. Üdvös kitartani.
Ami összevaló, egymásra lel. (Ez a „Hszien”, a 31. jósjel: „összehangolódás”.) Ami érik, annak sok síkja van: együttműködés, társulás; önmagammal, a szellemvilággal való jó kapcsolat. Érleld és érlelődj, kitartóan.

2. Találkozás közeledik. Üdv. Minden előnyös.
Inspiráló hatás, kapcsolat, lehetőség érik. Élj vele bátran. Még nem látod át, hogy jövőd fájának milyen ágai-bogai lesznek, de a helyzet biztató. Ha valaki a Sorsát éli, nem kérdés, mi a „kedvező” vagy a „kedvezőtlen” - mert sorsunk megcsinálásánál nincs üdvösebb.

3. Édes közeledik. Semmilyen irány nem előnyös.
Ha bánatos vagy emiatt: nem hiba! Kívül édes - belül keserű. Ne ragadj bele a közeledő helyzetbe, bármilyen jónak, előnyösnek, „édesnek” látszik is. Még ha fájdalmas is, leplezd le a kísértést, s menj tovább! Messzebb van az igazi cél!

4. Kiteljesedés közeledik. Nincs hiba.
Figyelj: csúcspont közeledik. Tudod, mit kell tenned, s tedd is meg. Nem magadért teszed. Légy nyitott önmagad s mások felé!

5. Bölcs közeledés. A Nagy Vezetőhöz illő. Üdv.
Bölcs az, akit nem érzelmei, nem csupán értelmi „információi”, hanem lényének tisztánlátó Közepe vezeti. Tudja, kiben bízik: s arra rábízza a közös ügyek intézését. A „jó vezetőt” munkatársairól, beosztottjairól lehet megismerni. A sors ura csak az lehet, aki tudja, mi a sorsa. Most juthatsz el oda, hogy tudod, mit lépj, mert látod, mi a helyes s a helytelen - látod a következményt. És hogy felelsz azokért, akiket az élet „alád” rendelt.

6. Nagylelkű közeledés. Siker. Hibátlan.
Végre megérted az embereket. Nemcsak egójukat, de lényük isteni szívét és sorsukat is látod. Ilyenkor bármit teszünk: igazságos. Tudod, mit tégy, s ezt már nem csak magadért teszed! Beteljesülés. Oszd meg másokkal, amit kapsz, legyen az szellemi, lelki vagy anyagi érték. A varázsló varázshatalma másokért van. Ezért sohasem veszti el. Ezt ne feledd!


Szeretettel Angyalnak
MP

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése